Ezredszer lép pályára a több mint száz gólt szerző kapus

Ezredszer véd szerdán a Sao Paulo színeiben Rogerio Ceni, a világ leggólerősebb futballkapusa.

MNO
2011. 09. 07. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 esztendős hálóőr 21 éve hűséges a klubjához, és a dél-amerikai országban eddig csak ketten léptek nála többször pályára ugyanabban a csapatban: a legendás Pelé 1115 meccsen jutott szóhoz a Santosban, míg Roberto Dinamite 1110-szer húzta magára a Vasco da Gama mezét.

Ceni idén március 27-én azzal vonult be a futballtörténelembe, hogy megszerezte századik gólját is, amire eddig egyetlen kapus sem volt képes. Azóta egyébként még háromszor volt eredményes, szokása szerint büntetőből és szabadrúgásból.

A remek rúgótechnikájú portás – aki 2002-ben a válogatott harmadik számú kapusaként világbajnok lett – egyelőre hallani sem akar a visszavonulásról: „Addig focizom, ameddig jól érzem magam. A korom nem számít, az a cél, hogy részt vegyek a Libertadores Kupán és brazil bajnok legyek.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.