Fegyveresek támadtak a CIA irodájára

Fegyveres támadás érte hétfőre virradóra az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének azt a részét, ahol állítólag az amerikai hírszerzés irodái vannak – jelentették hírügynökségek névtelenül nyilatkozó amerikai és afgán illetékesekre hivatkozva.

MNO
2011. 09. 26. 4:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap éjszaka lövöldözés és robbanás hallatszott az Ariana Hotelnek nevezett épület környékéről. Volt amerikai hírszerző tisztek szerint itt találhatók a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irodái, amelyek az amerikai nagykövetség épületegyütteséhez tartoznak.

A CNN hírtelevízió szerint a lövöldözés hajnali négy órakor ért véget. Egyes hírek szerint a tűzharcban legalább egy támadó és két afgán katona vesztette életét. A CIA egyelőre nem tájékoztatott a történtekről, és senki se vállalta magára a támadás végrehajtását. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes megerősítette a támadásról szóló híreket, de csak annyit mondott, hogy „a helyzet képlékeny, és folyik a nyomozás”.

Az erősen védett épület néhány háztömbnyire van az afgán elnöki palotától. Két héttel ezelőtt támadás érte ugyanott az Egyesült Államok kabuli nagykövetségét, a NATO főhadiszállását és más környékbeli épületeket. Hét afgán vesztette életét.

Mike Mullen, az amerikai egyesített vezérkar főnöke kongresszusi meghallgatásán azt állította, hogy a legbefolyásosabb pakisztáni titkosszolgálat, az ISI támogatta a szélsőségeseket a külképviselet ellen elkövetett támadás, valamint a 77 amerikai katonát megsebesítő korábbi pokolgépes merénylet megtervezésében és kivitelezésében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.