Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Feketemunkásokat foglalkoztattak

Összesen 47, bejelentés nélkül foglalkoztatott munkásra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei egy Heves megyei zöldségfeldolgozó üzemben – tudatta szerdán a NAV.

MNO
2011. 09. 28. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 69, egyébként munkaerő-kölcsönző cégek által közvetített dolgozó közül mindössze 22 foglalkoztatása történt szabályszerűen – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának főosztályvezetője. Körtvélyesi Zsuzsanna elmondta, volt olyan munkaerő-kölcsönző társaság, amely a 41 általa kiközvetített magánszemély közül egyetlenegyet sem jelentett be.

Hozzátette: az őszi betakarítási munkákhoz kapcsolódó akciósorozat részeként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves megyei adóellenőrei a vámigazgatóság szakembereivel együttműködve foglalkoztatási ellenőrzést végeztek a zöldség-gyümölcsfeldolgozással foglalkozó vállalkozásoknál.

A szabálytalankodó vállalkozásoknak a mulasztással arányos – a legsúlyosabb jogsértés esetében milliós nagyságrendű – mulasztási bírság mellett akár 12 napra is felfüggesztheti a tevékenységét a hatóság – mondta Körtvélyesi Zsuzsanna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.