Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Feladatuk a vidékfejlesztés támogatása

Megalakult a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Tanácsa pénteken Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon (OMÉK), a testület szakmai konzultatív szerepet tölt be a szervezet működtetésében.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/813016" target="_blank"><strong>• Megállapodást kötött a VM és a Tej Terméktanács</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812973" target="_blank"><strong>• Jövedelemstabilizáló hatást idézhet elő a megjelenés</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812698" target="_blank"><strong>• Orbán rámutatott egy kitörési pontra + Videó + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 09. 30. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelképértékűnek mondta, hogy a tanács az OMÉK-on alakult meg, mivel a jelenleg 120 tagú testület alapvető feladata a vidékfejlesztési tevékenység hathatós támogatása. Éppen ezért, ha szükséges, a tanácsban dolgozók számát 200 főre lehet emelni.

Csatári Bálint, az MNVH elnöke azt tartotta fontosnak megemlíteni, hogy a tanács megalakulásával teljessé vált az MNVH szervezeti kiépítettsége. Hozzátette: a gazdasági folyamatok segítése mellett az MNVH-nak fontos szerepe van a társadalmi kapcsolatok – azaz a társadalmi tőke – működtetésében is.

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte: a most megalakult testületnek – ugyanúgy, ahogyan az egész MNVH működésének – jelentős a szerepe a vidékfejlesztés társadalmasításában, azaz a vidéki munka- és életfeltételek javításában.

Az államtitkár utalt rá: a különféle fejlesztési programok közül a versenyképesség javítását, a környezet és a természet védelmét, valamint a vidéki életminőség javítását szolgálóakból többre is pályázhatnak már a közeljövőben az érdeklődők. Példaként hozta a kertészeti fejlesztések vagy a mezőgazdasági utak korszerűsítésének lehetőségét. Ez utóbbinál megemlítve, hogy ezt szeretnék összekapcsolni a közmunkaprogrammal, ám ehhez brüsszeli jóváhagyás szükséges.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.