Felakasztották a kábítószer-kereskedőket

Felakasztottak kábítószer-kereskedelem miatt négy férfit a délkelet-iráni Kerman börtönében – írta szerdán a Sarg (Kelet) című napilap.

MNO
2011. 09. 07. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélet kedden hajtották végre. A négy férfit azért ítélték el, mert több tucat kilogramm ópiumot vagy heroint találtak náluk.

Az újabb kivégzésekkel együtt Iránban idén összesen 184 halálos ítéletet hajtottak végre az AFP francia hírügynökség összesítése szerint, szemben a tavalyi egész évi 179-cel.

Kína és Szaúd-Arábia mellett Irán a világ azon országai közé tartozik, ahol a legtöbb kivégzést hajtják végre. Az iszlám köztársaságban a gyilkosságért, lopásért, fegyveres rablásért, kábítószer-kereskedelemért és házasságtörésért is halálos ítélet szabható ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.