Feljelentést tesznek a Duna TV botrányos szerződései miatt

Feljelentést tesz a Duna Televízió Zrt. által 2010-ben, Cselényi László elnökségi időszaka alatt megkötött egyes műsorgyártási szerződések vonatkozásában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója – tájékoztatott pénteken az MTVA szóvivője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/759423" target="_blank"><strong>• Hűtlen kezelés: nyomoznak a Duna TV magánklinikás ügyében</strong></a>

MNO
2011. 09. 30. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserháti Ágnes közleménye szerint Böröcz István Kálomista Gábor producerrel közösen, a Fővárosi Főügyészségen teszi meg feljelentését. Az MTVA hamarosan részletes tájékoztatást ad a közszolgálati médiában lefolytatott vizsgálatokról – melyek egyaránt érintették a Duna Televízió akkori vezetése, valamint az általa megbízott, a valódi producerek és a Duna Televízió közé beékelt „fantomcégek” felelősségét –, illetve a feljelentések tartalmáról – olvasható a közleményben.

Az MTVA kommunikációs igazgatója elmondta: mintegy 8 olyan cég lehet érintett az ügyben, amely a Duna TV-vel kötött műsorkészítési szerződést, ám a filmeket más vállalkozással gyártatta le, az eredetileg vállalt összeg 30-40 százalékáért.

Szabó László hozzátette: a televízió a tavaly kapott plusztámogatásból mintegy másfél milliárd forintot fordított összesen 11 fikciós vagy dokumentumfilm legyártatására. A produkciók valódi elkészítőinek egy része legyártotta a megrendelt alkotást, míg vannak olyan műsorok, amelyek nem készültek el.

A kommunikációs igazgató elmondta: a gyártók között van olyan, amely az elkészítés ellenére sem jutott hozzá a neki járó pénzhez, annak ellenére, hogy a Duna Televízió a közbeiktatott cégekkel kötött szerződési összeg 90 százalékát előfinanszírozásban kifizette.

A vitatható szerződések kapcsán a Duna TV tavaly két ügyben bírósághoz fordult, és mindkét esetben jogerősen megnyerte a pert. Mivel a szerződések január 1. óta az MTVA-ra szálltak, az alap indított belső vizsgálatokat az ügyben, amelyek eredménye alapján fordul most a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója az egyik károsult producerrel, Kálomista Gáborral az ügyészséghez, és ha kell, a bírósághoz is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.