Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Félkilós aranyérméket próbált becsempészni

Hatmillió forint értékű aranyérméket akart Magyarországra csempészni a napokban egy horvát férfi az udvari határátkelőhelyen, de lebukott, és eljárás indult ellene.

MNO
2011. 09. 30. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Horvátországból érkező férfi vámárut nem jelentett be, a tételes vizsgálatkor azonban útipoggyászából zsebkendőbe csomagolva harminchét, osztrák veretes, Ferenc József arcképével ellátott négydukátos aranyérme került elő. Az érmék összesen fél kilogrammot nyomnak és hatmillió forintot érnek, ehhez kapcsolódóan a vámtartozás mintegy másfél millió forint. A hivatal csempészet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az érméket lefoglalta, és a feljelentést tett a NAV bűnügyi igazgatóságán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.