Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Felmérik a széles sávú internet valós teljesítményét

A széles sávú adatátvitel tesztelését tervezi az Európai Bizottság az unióban, illetve további három országban.

MNO
2011. 09. 29. 5:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság az iparági specialistával, a SamKnows céggel együttműködve azért is méri fel a széles sávú internet valós teljesítményét, hogy ezzel is segítsen az internetszolgáltatóknak a fejlesztési döntésekben, illetve az ügyfeleknek és a hatóságoknak.

A SamKnows közölte, 10 ezer önkéntest keresnek Európában a felmérés elvégzéséhez. Ők egy kis készüléket kapnak, amelyet az otthoni internetcsatlakozásukhoz kapcsolnak. Amikor a széles sávú vonal használaton kívül van, a készülék egy sor automatikus tesztet futtat, hogy felmérje a kapcsolat sebességét és teljesítményét.

Az elképzelések szerint ezáltal létrejön egy Európát átfogó kép a szélessáv-ellátottságról, ami lehetővé teszi a további tervezést, és átláthatóságot kínál a vevőknek a széles sávú kapcsolat tekintetében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.