Feloszlatta magát Pilisszentkereszt önkormányzata

Feloszlatta magát a Pest megyei Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának képviselő-testülete.

MNO
2011. 09. 10. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott, Lendvai József polgármester által aláírt közlemény szerint a testület szeptember 8-i ülésén Havelka József képviselő sürgősségi indítványára a jelenlévők többségének döntésével mondta ki feloszlatását. A képviselő azzal indokolta előterjesztését, hogy a képviselő-testület nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel és a jegyzővel. A polgármester szerint a döntés sérti az önkormányzat érdekeit, ezért kezdeményezte a napirend ismételt megtárgyalását.

A képviselő-testület szeptember 13-án ül össze ismét. A képviselő-testület feloszlása a polgármester megbízatását is megszünteti. Feloszlás esetén időszaki választásokat kell tartani 3 hónapon belül. Az új képviselő-testület alakuló üléséig, illetve az új polgármester megválasztásáig a korábbi testület, illetve polgármester gyakorolja hatáskörét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.