Felszámolják az Újpestet

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen – adta hírül a Nemzeti Sport online kiadása szombaton.

MNO
2011. 09. 24. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalbeli futballklubot működtető gazdasági társasággal szembeni jogi lépés tényét Vígh László kormánybiztos, az NSK vezetője erősítette meg. „A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén idén június 20-án adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vígh László. – A hatályos jogi rendelkezések szerint a tartozás pontos összegéről nem adhatok felvilágosítást. Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében. A megbeszélés eredményeként megegyezés született a fizetés átütemezéséről. Ezt azonban nem tartotta be az Újpest FC Kft., így a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal írásban – legutóbb május 12-én – és szóban is felkérték az intézet munkatársai a kft. illetékeseit a tartozás rendezésére. Ennek eredményeként az elmaradás elenyésző részét törlesztette a cég.” Ezt követően kezdeményezte a felszámolási eljárást az Újpest FC Kft. ellen az NSK. Az Újpest FC péntek esti közleménye szerint a klub még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.