Feltőkésítenék a bankokat

Jean-Pierre Jouyet, a francia AMF pénzügyi felügyelet elnöke pénteken azt mondta, hogy 15-20 európai bank feltőkésítésére van szükség pénzügyi gondjaik miatt.

MNO
2011. 09. 23. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előző nap az Európai Bizottság arról számolt be, hogy „törékeny” a helyzete annak a 16 banknak, amely épp átjutott a nyári stresszteszten, ezért azokat tovább kell erősíteni magántőke bevonásával vagy állami tőkeinjekcióval.

A France Inter rádióadónak nyilatkozó Jean-Pierre Jouyet szerint magánbefektetőket kell keresni, hogy pénzt fektessenek ezekbe a bankokba. Arra a kérdésre, hogy francia bankoknak is kell-e feltőkésítés, a francia pénzügyi felügyelet elnöke azt mondta, hogy azokkal nincs gond.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.