Figyelni kell a Tisza-tónál

A Tisza-tavon kiépített viharjelző rendszer augusztus végén befejezte az idei tesztüzemét, ezért kérik a víztározón közlekedőket, hogy a jövőben fokozott körültekintéssel induljanak el – közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

MNO
2011. 09. 08. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Busi László alezredes azt ajánlja, hogy a közlekedők elindulás előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzésének figyelembevételén túl kérjék ki a kikötők személyzetének véleményét is. Adják meg elérhetőségüket, várható tartózkodási helyüket és vízen tartózkodásuk idejét. Ha veszélyhelyzetbe kerülnek, azonnal értesítsék a kiskörei vízirendészeti rendőrőrsöt vagy a vízi mentőket, illetve a legközelebbi kikötőt.

A viharjelzés június 1-jétől augusztus 31-ig naponta reggel 8-tól este 8-ig működött egy-egy, Abádszalók térségében, illetve a poroszlói kikötőben kialakított állomással. Így a Balaton, a Velencei-tó és a Fertő tó után a Tisza-tó Magyarország negyedik olyan vízfelülete, amelyen viharjelzés is szolgálta a biztonságos vízi közlekedést.

Mint a nyári szezonban bejelentették: az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség 70 millió forintos beruházása nyomán jövőre tovább bővül a Tisza-tavi viharjelző rendszer, miután újabb két fényjelző állomást építenek ki, és az ideiglenes vezérlőrendszert állandóra cserélik. A tervek szerint jövőre már április 1. és október 1. között lesz viharjelzés a tározón.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.