Figyeltetné Magyarországot a képviselő

Martin Fronc, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) parlamenti képviselője szerint az Európa Tanácsnak (ET) megfigyelés alá kellene helyeznie Magyarországot, elsősorban a határon túli magyarok választójoga miatt.

MNO
2011. 09. 12. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európa Tanácsban korábban már elhangzott olyan javaslat, hogy figyelni kell Magyarországot és lépéseit, vajon betartja-e az ország a demokrácia szabályait. Ha lenne ilyen javaslat, támogatnám” – jelentette ki a képviselő azzal kapcsolatban, hogy a kormányzó Fidesz és a KDNP megállapodott a határon túli magyar állampolgárok szavazójogáról.

Fronc, akinek vasárnap elhangzott kijelentését a Bumm.sk hírportál idézte, figyelmeztetett: egy ilyen javaslat benyújtása nagyon bonyolult procedúra, minimum 20 képviselőnek kell indítványoznia. „Kész vagyok erről beszélni az Európai Néppártban (EPP), a mi politikai csoportosulásunkban” – mondta a politikus. Véleménye szerint a határon túli magyarok választójoga Szlovákia és Magyarország viszonyának megromlásához vezet. „Már így sem jók, inkább feszültek. Szlovákiának ezen a téren cselekednie kell, de standard, európai módon” – vélte Fronc, de hozzátette: a döntés a külügyminisztériumé, nem kíván beavatkozni a tárca munkájába.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.