Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

FKF-hadjárat az illegális plakátok ellen

Akciót indított a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) az illegálisan elhelyezett plakátok, reklámtáblák ellen – tudta meg az MTI Hírcentrum kedden.

MNO
2011. 09. 27. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FKF munkatársai rendőrökkel járják a budapesti utcákat, és leszedik az engedély nélküli hirdetéseket. A plakátokon szereplő cégek akár 50 ezer forintos büntetést is kaphatnak. Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese azt közölte, hogy az engedély nélküli plakátokat sokszor szakszerűtlenül rögzítik, így bármikor leeshetnek, illetve elvonhatják az autósok figyelmét, és a városképet is csúfítják. Budapesten több ezer ilyen tábla van – tette hozzá.

Az MTI Hírcentrum kereste az illegális plakátokon megjelenő cégek képviselőit, de közülük senki nem akart nyilatkozni. Volt, aki azt mondta, hogy nem az ő megbízásából tették ki a hirdetést, és akadt olyan is, aki állítólag nem is tudott arról, hogy így reklámozták a cégét. A fővárosi rendelet szerint azonban ez nem számít, mert a büntetést annak kell fizetnie, akinek a vállalkozását hirdetik. A közterület-felügyelők azt ígérték, hogy az akció folytatódik, így néhány hónapon belül eltűnhetnek Budapestről az illegális hirdetések.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.