Fogházbüntetést kapott a ló leszúrásáért

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte – két év próbaidőre felfüggesztve – a Budaörsi Városi Bíróság pénteken azt a férfit, aki leszúrt egy lovat.

MNO
2011. 09. 09. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekerka László, aki lovak bértartásával foglalkozott, 2010 júliusában Érden leszúrt egy lovat az állat tulajdonosának szeme láttára. További három lovat a rossz tartási körülmények miatt a Noé állatmenhely gondozására bíztak.

A bíróság mintegy negyven, transzparensekkel felvonuló állatvédő hangos tiltakozása mellett folytatta a június 14-ről elnapolt tárgyalást, és három tanút hallgatott meg. Erről a bíró a hallgatóságot kizárta – mint mondta – a vádlott védelme érdekében, internetes oldalakon ugyanis olyan felhívások jelentek meg, hogy a férfit verjék meg. Az előző tárgyaláshoz hasonlóan lovaglóruhában és subában megjelenő vádlott csak részben ismerte el bűnösségét.

A férfit a bíróság állatkínzás és gerinces állattal szembeni indokolatlan bánásmód miatt egy év fogházra ítélte, végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Mellékbüntetésként három évre eltiltotta a lovas szolgáltatási tevékenységtől, és kötelezte a 379 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére. Az ügyész súlyosbításért, a védő és ügyfele enyhítésért fellebbezett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.