Folytatódnak az OTP Liga küzdelmei

<p>Az Európa-bajnoki selejtezők miatt két hétig szünetelt a magyar labdarúgó-bajnokság, de ma este ismét a honi élvonalé a főszerep. A nyolcadik forduló nyitányaként a Siófok a listavezető Debrecent fogadja. A címvédő Videoton szombat délután találkozik a Haladással. A forduló egyik különlegessége a Ferencváros–Zalaegerszeg mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat kispadján új vezetőedző mutatkozik be, a vendégeknél ráadásul éppen az Üllői útról elküldött Prukner László.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 09. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófok tavaly újoncként oda-vissza (4-1, 3-2) legyőzte a Debrecent, s hazai pályán azóta is rendkívül veszélyes lehet bármelyik csapatra. A mostani találkozó is kétesélyes annak ellenére, hogy a vendégcsapat százszázalékos teljesítménnyel áll az OTP Liga élén, a Balaton-parti gárda pedig a tizedik. A sárga-kékek legutóbb Diósgyőrben kaptak ki 2-1-re úgy, hogy még vezettek is, a Loki pedig az Újpestet múlta felül 3-2-re.

Az újonc létére magabiztosan menetelő, jelenleg harmadik Pécs éppen a lila-fehérek vendége lesz szombat délután. Az Újpestnél Zoran Spiljak kinevezése után ugyan nem sokkal javultak az eredmények, ám mindenképpen összeszedettebb lett a csapat játéka, míg a vendégeknél továbbra is az a kérdés, meddig tart a csapat lendülete, meddig bírják az erőltetett menetet a másodosztályból felkerült futballisták.

Döcögősen halad előre a Videoton szekere is, a bajnoki aranyérmes eddig mindössze 10 pontot gyűjtött a szezonban, ezzel hetedik a tabellán, 11 ponttal lemaradva az éllovas Debrecentől. Ha a fehérvári együttes nem akar véglegesen leszakadni az élbolytól, akkor hazai mérkőzéseit mindenképpen meg kell nyernie, még az egyre jobb formába kerülő Haladás ellen is. Sok pontot hullajtott el az utóbbi időben a Kaposvár is, szemben aktuális ellenfelével, a még mindig hibátlan Győrrel. A két zöld-fehér gárda összecsapása mellett szombat este játsszák a Pápa–Honvéd és a Kecskemét–Vasas találkozókat is. A Honvéd pápai vendégjátéka nyílt támadófocit sejtet mindkét csapat részéről, viszont az angyalföldiek aligha vetik bele magukat a küzdelembe nyílt sisakkal, hiszen a jól kontrázó Kecskemét ezt hamar megbüntetheti.

Vasárnap is maradt két igazi csemege: az Európa-liga menetelésben kissé megfáradt Paks a Diósgyőrt fogadja, míg az immár Détári Lajos vezette Ferencváros a Prukner László irányította Zalaegerszeggel mérkőzik. A sors furcsa fintora, hogy Pruknernek éppen volt kenyéradója ellen kell először győzelemre vezetnie új csapatát.

A forduló programja:

Péntek: Siófok–Debrecen 18.00
Szombat: Újpest–Pécs 15.00, Videoton–Haladás 17.30, Kaposvár–Győr 19.00, Pápa–Honvéd 19.00, Kecskemét–Vasas 19.00
Vasárnap: Paks–Diósgyőr 16.00, Ferencváros–Zalaegerszeg 18.00.

Az élmezőny:
1. Debrecen 21
2. Győr 21
3. Pécs 16
4. Honvéd 15
5. Kecskemét 11

A góllövőlistát a 7 gólos Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.