Folytatódott az éllovasok menetelése

<p>A Debrecen és a Győr is győzött az OTP Liga 9. fordulójának záró napján: a Loki a Paksot verte meg 4-1-re, az ETO pedig a Ferencvárost múlta felül 2-0-ra. Így az élen továbbra is fej fej mellett halad a két csapat, a dobogó legalsó fokára pedig a Honvéd kapaszkodott fel.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 18. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DEBRECEN–PAKS 4-2 (1-0)
Debrecen, 4000 néző. Vezette: Szilasi.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Máté, Mijadinoszki, Korhut – Bódi (Yannick, 62.), Varga J., Buadla, Szakály P. (Dombi, 83.) – Kulcsár T. (Nikolic, 67.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló (Kiss T., 74.) – Bartha (Magasföldi, 83.), Csehi T., Böde, Vayer – Hrepka, Montvai (Szatmári, 74.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Csehi T. (9. – öngól), Coulibaly (67., 91.), Varga J. (75.), ill. Vayer (61., 90.).

Csehi Tamás öngóljával szerzett vezetést a Debrecen a Paks ellen, ám a vendégek gyorsan válaszolhattak is volna, de előbb Montvai, majd Bartha is nagy helyzetben hibázott. A fordulás után azonban már összejött az egyenlítés a vendégcsapatnak, Bartha beadását Vayer lőtte a hálóba. Ám a hajrá ismét a Debrecené volt: Coulibaly és Varga J. találatával kétgólos előnyre tett szert a Loki, ám Vayer a 90. percben ismét izgalmassá tette az utolsó perceket, mígnem a szenegáli támadó újabb gólt ért el. A kimondottan izgalmas mérkőzést így a hazai együttes nyerte meg.

GYŐR–FERENCVÁROS 2-0 (2-0)
Győr, ETO Park, 10 000 néző. Vezette: Bognár.
Győr: Sztevanovics – Babic, Sztanisics, Fehér Z., Völgyi – Windecker, Ji-Paraná, Trajkovics – Koltai, Alekszidze (Ahjupera, 67.), Dinjar (Dudás, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
FTC: Gyenes – Balog Z., Otten, Csizmadia, Junior – Jovanovics (Rósa D., 74.), Tóth B. (Lisztes, sz.), Maróti, Hakola – Oláh (Pölöskey, sz.), Somalia. Vezetőedző: Détári Lajos.
Gólszerző: Aleksidze (16.), Trajkovics (22.).

Az első félidő közepén gyors egymásutánban két gólt is lőtt a Győr, s mint az később kiderült, ez döntőnek bizonyult. A grúz Alekszidze először önmaga talált be Gyenes hálójába, majd hat perccel később az ő labdájával lépett ki Trajkovics, aki szintén nem hibázott. A jó iramú találkozón a Ferencvárosnak volt egy komoly ziccere, de Somalia Sztevanovicsba lőtt, így a vendégek nem tudták ledolgozni hátrányukat.


Az élmezőny:
1. Debrecen 25
2. Győr 25
3. Honvéd 18
4. Pécs 17
5. Diósgyőr 15

A góllövőlistát a 8 gólos Perics (Kaposvár) és Danilo (Honvéd) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.