Fontos napok előtt a magyar vízilabda

A Szeged hazai környezetben, a Vasas pedig a horvát fővárosban szállhat medencébe a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, ahonnan a csoportok első és második helyezettjei – összesen nyolcan – kerülnek fel az első számú európai pólósorozat 16 csapatos főtáblájára.

MNO
2011. 09. 12. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinentális szövetség (LEN) által hétfőn elkészített sorsolás értelmében a szeptember 22. és 25. között csatázó kvartettek közül a D betűjelűben kapott helyet a házigazda Szeged-Beton VE mellett a horvát Primorje Rijeka – itt légióskodik az olimpiai bajnok Varga testvérpár, Dániel és Dénes –, az orosz Sturm 2002 és a szerb Crvena Zvezda. A honi bajnokságban legutóbb bronzérmes csongrádi gárda az első kvalifikációs körből az elmúlt víkenden harcolta ki a továbbjutást: a kotori csoportból – rosszabb gólkülönbséggel szorulván az olasz Posillipo mögé – másodikként lépett tovább.

A bajnoki ezüstérmes és a BL-selejtezősorozatba most bekapcsolódó TEVA-Vasas-UNIQA Zágrábban, az F jelű négyes tagjaként próbálja meg kiharcolni a főtáblás szereplést az olasz Savona, a horvát Mladost Zagreb és a görög Panathinaikosz ellenében. A magyar bajnoki címvédő ZF-Eger alanyi jogon főtáblás, vagyis csak a 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe hét másik országos bajnok együttes társaságában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.