Frakcióülés: délután az oktatási kérdések kerülnek napirendre

Az oktatást érintő kérdések megvitatásával folytatja délutáni munkáját a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciója csütörtökön Hajdúszoboszlón – tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen.

MNO
2011. 09. 08. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI információi szerint a Fidesz-elnökség is a délután frakció elé kerülő napirendekről, főként az oktatási reformról tanácskozik. A Fidesz elnökségi ülését követően Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ismerteti az ülésen történteket, illetve a délutáni frakcióülés menetrendjét.

Délelőtt az új választójogi törvény tervezetéről tárgyalt a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciója. Az MTI információi szerint az előterjesztés részleteiről szavazott is a Fidesz–KDNP-frakció. Az MTI úgy tudja: a voksolás során támogatták, hogy az új választójogi törvényjavaslat egyfordulós, vegyes választást írjon elő, és szavazati jogot kapjon valamennyi határon túl élő magyar. Vélhetően megszűnik az úgynevezett kompenzációs lista, de valamilyen – eddig meg nem nevezett – kompenzációt beépítenek a rendszerbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.