Furcsa ötlettel állt elő

Bizarr javaslattal állt elő az Európai Unió energiaügyi biztosa a nyakig eladósodott országok – köztük Görögország – megbüntetésére.

MNO
2011. 09. 10. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Günther Oettinger indítványozta ugyanis, hogy az uniós épületek előtt eresszék félárbocra a legnagyobb adósságokat felhalmozó tagállamok zászlaját. A konzervatív politikus a Bild című napilap internetes kiadásában szombaton megjelent interjúban elismerte, hogy nem szokványos javaslatról van szó, de úgy vélte: a jelképes lépésnek erőteljes elrettentő hatása lenne. Berlini értesülések szerint Oettinger indítványát „kenyéradója”, az Európai Bizottság szinte azonnal elutasítással fogadta. Közvetlenül elhatárolódott attól Angela Merkel német kancellár is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.