Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Futószalagon állítják elő az uzsorásokat

Két zabari férfit és egy nőt fogtak el Nógrád megyében, ellenük uzsora-bűncselekmény miatt folytatnak eljárást; a rendőrség további sértetteket is keres – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 30. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lászlók Nóra elmondta: a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 41 éves férfit, aki a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2005-től több embernek adott kölcsön különböző összegeket jelentős kamatra, és bántalmazással fenyegette őket, amikor nem fizettek. Két társa, egy 25 éves férfi és egy 31 éves nő szabadlábon védekezik.

A férfi egy esetben jelen volt a fenyegetéssel kísért pénzkövetelésnél, a nő pedig rendszeresen egy füzetben dokumentálta a tartozásokat, és egy alkalommal ő is megjelent egy adós lakásán. Az uzsorázás gyanúsítottjai ellen uzsora-bűncselekmény és jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetése miatt folytatnak eljárást. A szóvivő hozzátette: a rendőrség kéri azok jelentkezését, akiknek további információjuk van a bűncselekményről, vagy akiknek így adtak kölcsönt, és azt erőszakkal, fenyegetéssel követelték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.