Gálakoncert előzi meg a poharazást

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 7–11. között a budavári borfesztiválon a hazai borászok színe-java kínálja kóstolásra borait, a hazai nedűk mellett pedig neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is megízlelhető.
A borfesztivál nyitóakkordjának szánt gálakoncert már szeptember 2-án fölcsendül a Művészetek Palotájában. Az eseményen az Óbudai Danubia Zenekar, Miklósa Erika, Gulyás Dénes, Massányi Viktor, a Budapesti Stúdió Énekkara és a Magyar Rádió Gyermekkórusa egyaránt fellép. A koncert részeként – az imént felsorolt művészek közreműködésével – Carl Orff Carmina Buranáját is bemutatják, méghozzá Cakó Ferenc munkájával megtoldva. A kiváló és érdemes művész megnyerte többek között a cannes-i filmfesztivál animációs fődíját, kapott Arany Medve-díjat, Hamu című filmjét pedig Oscar-díjra jelölték. Egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető homokanimációját kimondottan erre az alkalomra és műre dolgozta ki, így azt a közönség a koncerten láthatja először – ősbemutatóról lesz tehát szó.
Zenéből a borfesztiválon sem lesz hiány, hiszen fellép többek között a Ghymes együttes és a Benkó Dixieland Band is.

Infó: www.aborfesztival.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.