Gasperininek mennie kellett

Menesztették Gian Piero Gasperinit, a 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert olasz Internazionale labdarúgócsapatának júniusban kinevezett vezetőedzőjét.

MNO
2011. 09. 21. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A milánói kék-fehérek sorozatban ötödik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek, miután kedd este 3-1-es vereséget szenvedtek az újonc Novara vendégeként a Serie A 4., hétközi fordulójának nyitótalálkozóján. Massimo Moratti, az Internazionale elnöke szerdán közleményben jelentette be, hogy Gasperininek megköszönték az eddigi munkáját, és egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy így váltak el útjaik. A következő edzéseket Daniele Bernazzani és Giuseppe Baresi segédedzők vezetik, ugyanakkor arról még nincs döntés, ki lesz a menesztett tréner utódja.

Az olasz bajnokság első fordulója a játékosok sztrájkja miatt elmaradt, az Olasz Szuperkupában az AC Milantól 2-1-es vereséget szenvedett Inter a második körben Palermóban kapott ki 4-3-ra, majd a BL csoportkörének első fordulójában egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a török Trabzonsportól. Ezt követően szintén saját stadionjában játszott gól nélküli döntetlent az AS Romával – már e múlt szombati összecsapás után napvilágot láttak olyan híresztelések, hogy Gasperini állása veszélyben van.

MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.