Gázpalackokat szállító autó csapódott fának

Árokba hajtott és fának csapódott egy gázpalackokat szállító kisteherautó Somogydöröcske külterületén hétfőn kora délután, a sofőr megsérült, több gázpalackot ki kellett üríteni a robbanás megelőzésére – tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

MNO
2011. 09. 26. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Sándor közölte: a lakott területtől körülbelül egy kilométerre, egy alsóbbrendű úton történt balesetben szétszóródtak a jármű által szállított gázpalackok. A kiérkező tabi tűzoltók a jármű áramtalanítása után átvizsgálták a gázpalackokat, amelyek több helyen behorpadtak, de gázszivárgást egyiknél sem tapasztaltak.

A kisteherautón szállított 28 darab, 11,5 kilogrammos PB-gáz-palack közül 7 üres volt, 8 viszont annyira megsérült, hogy a tűzoltók vízsugár védelme mellett mindegyiket „leürítették” – tette hozzá az ügyeletes.

A sofőrt a mentők kórházba szállították, a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt ezen az útszakaszon teljes lezárás volt érvényben. A palackok elszállításáról a szállító cég tulajdonosa gondoskodik.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisteherautót egy 19 éves dombóvári férfi vezette, aki a járművel nem fordult be egy balra ívelő kanyarban, hanem egyenesen továbbhajtott, emiatt következett be a baleset.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.