Gyanús csomagot találtak

Gyanús tárgyat találtak az Egyesült Államokban helyi idő szerint szombat délután a Washington melletti Dulles nemzetközi repülőtéren. Néhány órával később kiderült, hogy nincs veszély, ezért lefújták a riadót.

MNO
2011. 09. 11. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőtér szóvivője elmondta: helyi idő szerint fél ötkor (közép-európai idő szerint este fél 11-kor) jelzett az egyik keresőkutya néhány konténerlapon lévő doboznál. A rendőrség robbantási szakértői röntgensugarakkal átvilágították a dobozokat, majd egy másik keresőkutya is végigszimatolta őket. Megállapították, hogy semmi nincs bennük, ami veszélyes vagy ártalmas lenne.

Az eset miatt átmenetileg lezárták a B terminál néhány kapuját. Az ezektől induló gépeket átirányították. Ezt leszámítva a repülőtér működése zavartalan volt – közölte a szóvivő. Hozzátette, a közelmúltbeli terrorfenyegetések miatt a légikikötőben is fokozott az éberség.

A Dulles repülőtér 35 kilométerre nyugatra terül el Washingtontól, ahol a biztonsági szervek készültségben vannak a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tízéves évfordulójának előestéjén. A New York-i rendőrség pénteken fokozta a biztonsági intézkedéseket, miután a hatóságok „hihető, konkrét, de meg nem erősített” terrorfenyegetésről szereztek tudomást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.