Gyilkolt Misa

Halálos sebeket ejtett egy barnamedve a Nagybecskerek közelében fekvő Stajicevo település mellett az őt etető nőn. A belgrádi B92 rádió értesülése szerint a támadás hírére sietve kivonuló rendőrök agyonlőtték az állatot.

MNO
2011. 09. 08. 2:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Misa névre hallgató medve a Nagybecskerektől tízegynéhány kilométerre, a Belgrád felé vezető út mentén fekvő egyik híres étterem területén támadt váratlanul az 59 éves nőre. Az eset a Tiganjica nevű skanzen területén történt.

Misa az elmúlt tíz évben a skanzen védjegyévé vált, mivel ott nevelkedett fel. Évekkel ezelőtt a szerb média azt kürtölte világgá, hogy Misa „háborús menekült”, aki a 90-es években került a Bánságba, a jugoszláv háborús frontokról hazatérő katonák „jóvoltából”, akik azért fogadták örökbe az árván maradt medvebocsot, mert a medvemama taposóaknára lépett.

A helybéli krónikák azt is feljegyezték, hogy Misa múltja azért mégsem volt teljesen makulátlan: egyszer már könnyebb sérüléseket okozott egy kisfiún, aminek nyomán 2004 végén Svájc belgrádi nagykövetsége és egy környékbeli állatvédő egyesület korszerű ketrecet ajándékozott a skanzennek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.