Gyógyászati centrum épül Balatonfüreden

Több milliárd forintos beruházással gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden, az egykori Huray piac területén, a jövő év elején kezdődne az építkezés első üteme – közölte a város a honlapján.

MNO
2011. 09. 27. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1,8 hektáros, jelenleg kihasználatlan ingatlanon a többszintes, 2000 négyzetméteres gyógycentrum megépítését az erre a célra létrehozott „gyógyközpont”, azaz a Gyógyászati Kutató és Szolgáltató Központ Kft. valósítja meg, szorosan együttműködve több fővárosi és vidéki orvosegyetemmel, kórházi intézménnyel, köztük a balatonfüredi szívkórházzal – írta a Balatonfured.hu.

A portál közlése szerint jelenleg a támogatási szerződés megkötése zajlik, az 1,7 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi-terv keretében 860 milliós támogatást kapott a fővárosi székhelyű kft. A cég az előzetes tervek szerint a fejlesztés következő ütemében, öt éven belül egy wellnessrészleggel rendelkező ötvenszobás gyógyszállót, egy konferenciaközpontként is használható színháztermet és egy 350 férőhelyes, a térség parkolási gondjait megoldó mélygarázst építene.

Az előzetes megállapodás szerint az ingatlan az önkormányzat tulajdonában maradna, azt csak bérbe adnák, és a megfelelő kontroll érdekében az önkormányzat cége, a Probio Zrt. 20 százalékos tulajdonrészt vásárolna a beruházó cégben – idézte a portál Bóka István (Fidesz) polgármestert. Hozzátette: a megvalósuló orvosi központban a korszerű diagnosztikai eljárásokon alapuló orvosgyógyászati és táplálkozástudományi kutatómunka mellett az intézmény jelentős adóbevételt hozna a városnak és hozzájárulna a gyógyturizmus fejlődéséhez is.

A 31 új munkahelyet teremtő gyógycentrumban a szív- és érrendszeri betegségek és azok okozóinak kutatása, továbbá a gasztroenterológiai és reumatológiai betegségek elemzése mellett gyógyászat is folyna: az elképzelések szerint mód lesz a daganatos és más gyakori betegségek korszerű diagnosztikájára és belgyógyászati laborvizsgálatokra is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.