Győztest hirdettek a US Openen férfi egyesben + Képek

Novak Djokovics nyerte hétfő éjjel New Yorkban az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét.

MNO
2011. 09. 13. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfi egyes, döntő:

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:4, 6:7, 6:1

Nadal bátran kezdett, 2:0-ra meglépett, ám ezt követően Djokovics sokkal agresszívebb és így megállíthatatlan lett. A folytatásban Nadal is próbált újítani, de ez is kevés volt a világelső ellen. A címvédő a harmadik játszmában keveset hibázott, és végül rövidítésben szépített. Ez viszont sokat kivett belőle, fokozatosan fáradt, és Djokovics gyakorlatilag „leütötte” a pályáról. „Ezen a szinten ilyen kemény meccsre van szükség a sikerhez. Végig hittem magamban, hogy meg tudom nyerni. Ez járt a fejemben. Megpróbáltam erősen ütni a labdát, ami az elmúlt években nem volt igazán jellemző rám. Mostanra sokkal agresszívabb vagyok, és ez szükséges a nagy tornák elődöntőihez és döntőihez” – mondta az idei harmadik Grand Slam-sikerét és egyben tizedik tornagyőzelmét arató, 64-2-es győzelmi-vereségi mutatóval büszkélkedő Djokovics. Hozzátette: Nadal hibáira is várt, és ez is kellett a sikerhez.







A trónfosztott spanyol kiemelte: ugyan csalódott a vereség miatt, de Djokovics egyszerűen fantasztikus volt, és nemcsak most, hanem az egész szezonban. „Elképzelhetetlen dolgokat művelt, gratulálok neki. Amit ebben az évben csinál, az talán megismételhetetlen” – tette hozzá Nadal.







(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.