Gyurcsány előrukkolt a farbával

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-frakció tagjainak fontosabb kell, hogy legyen a baloldal sorsa és radikális megújítása, mint személyes egzisztenciájuk. A volt miniszterelnök szerdán az MTI kérdésére így indokolta, hogy az általa vezetett Demokratikus Koalíció platform azt javasolja: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal.

2011. 09. 21. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi kormányfő egy gödöllői sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta: nem számít arra, hogy javaslatuk miatt kizárják a frakcióból vagy a képviselőcsoport kettészakad. Hozzátette, kezdeményezésük nem a képviselőcsoportnak, hanem az MSZP-nek, a kongresszusnak szól, „a frakciónak nincs dolga vele”, csak az egyes képviselőknek. Épp ezért – folytatta – nem megy el arra a csütörtöki rendkívüli frakcióülésre, amelyet Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető kezdeményezett az ügyben.

Elmondta azt is, a Demokratikus Koalíció hét országgyűlési képviselője aláírt egy nyilatkozatot, amelyben felajánlják, hogy az őket jelölő szervezet tagjai döntsenek mandátumuk megerősítéséről vagy megvonásáról. Gyurcsány Ferenc szerint „felemelő, történelmi pillanat” lehetne, ha a többi szocialista képviselő csatlakozna hozzájuk.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.