Gyurcsányért tüntet a Demokratikus Koalíció az ügyészségnél

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform tüntetést jelentett be a rendőrségen a volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatásának időpontjára, a Központi Nyomozó Főügyészség elé – közölte az MSZP-s platform pénteken.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811711" target="_blank"><strong>• Gyurcsány Ferenc rögeszméje: ő egy meg nem értett zseni</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811649" target="_blank"><strong>• Gyurcsány álmodozik</strong></a>

MNO
2011. 09. 23. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön arról tájékoztatott, hogy október 3-án délután egy órakor vesz részt az ügyészségi meghallgatáson. A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. A hatóság szerint ugyanis Gyurcsány túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A volt kormányfő azt állította, semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját, és koncepciósnak minősítette az ellene indult eljárást.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát a múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés. A volt kormányfő a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén bejelentette: arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett – várhatóan a jövő héten – honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.