Habsburg Ottóra emlékeznek az Európa-pontban

Az európai tudományos világot, innovációkat mutat be szeptemberi programjaiban a Millenáris parkban található Európa-pont Budapesten.

MNO
2011. 09. 09. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habsburg Ottóra emlékezik szeptember 8-án Balázs Péter volt külügyminiszter, Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója és Jeszenszky Géza volt külügyminiszter. Szeptember 19-én nyílik a Képzeld el 2 keréken című tárlat azokból a művekből, amelyek a holland nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub által közösen szervezett pályázatra érkeztek. A felhívás 10–18 éves diákokat szólított meg, hogy ábrázolják az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetet rajz, fotó vagy videó formájában. A legkreatívabb alkotók értékes díjakat kapnak, amelyeket Robert Milders holland nagykövet ad át a megnyitón. A kiállított műveket október 7-ig tekintheti meg a közönség – közölte a programok kommunikációjával foglalkozó cég.

Szeptember 20-án a Galileo-programról hallhatnak az érdeklődők. A Galileo-program Európa saját műholdas navigációs rendszere, amely az Európai Unió első globális lefedettséget biztosító, polgári felügyelet alatt álló helymeghatározó rendszere lesz. Ezzel kapcsolatban rajzversenyt hirdetett az Európai Bizottság a Magyarországon élő 9–11 éves korú gyermekeknek, a pályázat nyerteséről a Galileo-műholdprogram keretében felbocsátandó műholdak egyikét nevezik el. Ezen a napon a Lumiere filmklubban a Vigyázat, ehető! – A francia bioforradalom (Nos enfants nous accuseront) című filmet vetítik.

Az Európa Akadémián az eurózóna válságáról tart előadást Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorhelyettese szeptember 21-én, a Kutatók éjszakája programsorozat részeként 23-án multimédia-performansz, workshop és bemutató, különleges hangszobrászati kiállítás crossover zenei előadással, illetve kísérletijazz-koncert várja az érdeklődőket. Szeptember 30-án a Nők a tudományban és a művészetben című kerekasztal-beszélgetésre várják a látogatókat, az estét Rutkai Bori és a Specko Jedno koncertje zárja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.