Hackerek törték fel a minisztérium honlapját

Súlyos hackertámadás érte a thaiföldi külügyminisztérium internetes oldalát – közölte hétfőn a helyi sajtó.

MNO
2011. 09. 26. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bangkok Post című lap azt írja, hogy internetes kalózok vasárnap este törték fel a tárca honlapját, és annyira megváltoztatták a tartalmát, hogy számítógépes szakembereknek hétfőre virradóra sem sikerült teljesen helyreállítani.

A főoldalra gyógyszerreklámokat töltöttek fel, a külügyi honlap címét pedig Az Egyesült Államok Királysága névre változtatták. Ez utalhat ugyan a támadás politikai indítékaira, de semmilyen más politikai tartalmú jelszavak vagy felhívások nem kerültek fel illetéktelenül az internetes oldalra.

A bangkoki újság úgy tudja, hogy a külügyminisztérium honlapját gyakorlatilag teljesen megváltoztatták, még az alfejezeteket is. A vízumokkal kapcsolatos részben például olcsó kanadai viagráról szóló hirdetést tettek fel a hackerek, a konzuli és diplomáciai fejezetben pedig ugyancsak egy vény nélkül kapható potencianövelő tabletta reklámját telepítették fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.