Hadüzenet az élősködő bűnözőknek

A kormány kijavítja az előző kabinetek hibáit, és hadat üzen az uzsorázásnak és a kiszolgáltatott helyzetbe került családokon élősködő bűnözőknek – reagált az LMP javaslatára Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Mint ismert, a kormányzat erőteljesebb fellépést ígért az uzsorások ellen.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/810541" target="_blank"><strong>• Szijjártó: Az MSZP továbbra is a bankok oldalán áll</strong></a>

MNO
2011. 09. 18. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP vasárnap sajtótájékoztatón az önkormányzatok szociális rendszerének megerősítését, közösségi rendőrség és országos akciócsoport létrehozását javasolta az uzsorások elleni küzdelemhez. Szijjártó Péter az MTI-nek eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a büntető törvénykönyv szigorításával, a kamatmaximum törvényi bevezetésével és a rendőrség határozott fellépésével védi meg a kormány a nehéz helyzetbe került családokat a bűnözőktől. „Az ellenzéki pártoknak most már csak egyetlen dolgot kell eldönteniük: az emberek vagy az uzsorázók oldalán állnak-e” – fogalmazott.

A rendőrség augusztusi tájékoztatása szerint 98 ügyben folyik eljárás uzsorások ellen. A sértettek szörnyű esetekről számolnak be.

Mint ismert, az uzsorások elleni keményebb fellépést Orbán Viktor kormányfő jelentette be. Közben kiderült az is, hogy szigorítana az uzsorázást érintő jelenlegi büntetőjogi szabályokon a közigazgatási és igazságügyi tárca, amely az uzsorával összefüggő egyes törvények módosítására benyújtott javaslatában kezdeményezi: az uzsora-bűncselekmény alapesetének tényállási elemei közül hagyják el az üzletszerű elkövetési módot, azt a jövőben minősítő körülményként határozzák meg.

(MTI/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.