Halálos baleset a Mátrai Erőműben

Egy alpinista cég alkalmazottja meghalt, miután egy tárolóban ráomlott a szénfal szombatra virradó éjszaka Visontán, a Mátrai Erőműben (ME) – tájékoztatta a cég igazgatóságának elnöke az MTI-t.

MNO
2011. 09. 17. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az energetikai cég mentőszolgálatának orvosa megpróbálta a fiatal férfit újraéleszteni, de nem járt sikerrel – közölte Valaska József. A cégvezető elmondta, hogy az erőműben a tizenöt méter magas széntároló hombárok falára letapadt lignit lefejtését speciális alpinista technológiával végzik. Erre a műveletre éjszakánként kerül sor, amikor üzemen kívül helyeznek egy-egy tárolót.

A kötélen függeszkedő alpinista ezt a munkát végezve a szénfal alá ereszkedett, és megmozgatta a lignitet. A fűtőanyag ekkor ráomlott és betemette őt. A helyszínre siető mentőknek húsz percre volt szükségük a kiszabadításához, majd háromnegyed órán át tartott a végül sikertelen újraélesztés.

A munkavédelmi szabályok betartását az Országos Munkavédelmi Főfelügyelőség vizsgálja, és a rendőrség is eljárást indított a történtek felderítése érdekében – mondta Valaska József.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a baleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.