Halálos rohanás: a két sofőrnek esélye sem volt

A fiatalember munkaadója értetlenül áll az eset előtt. Lopott furgonnal okozott halálos balesetet egy fiatal férfi vasárnap.

MNO
2011. 09. 19. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lopott furgonnal okozott halálos balesetet egy fiatal férfi vasárnap kora reggel Szerencs közelében. A 37-es úton, eddig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy teherautóval. Az eddigi vizsgálatok szerint a furgont a Nyíregyháza melletti Napkorról lopta, de előtte betört egy helyi bárba és traktorral kidöntött egy udvari kaput. A furgon szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a teherautó vezetőfülkéje darabokra tört. A két sofőrnek nem volt esélye a túlélésre.

A furgon 19 éves sofőrje eddig tisztázatlan okokból nagy sebességgel áttért a menetirány szerinti másik sávba és ott frontálisan ütközött egy teherautóval. Később kiderült, hogy a furgont hajnalban lopták el a szabolcs megyei Napkor egyik szórakozóhelyének udvaráról – mondta el az m1 Híradójának Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tolvaj a bárból némi váltópénzt vitt el, és néhány üdítőitalt is magához vett, majd megszerezte a kertben álló autó kulcsait is – nyilatkozta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivjője. A fiatalember később ezzel a furgonnal okozott halálos balesetet. Előtte azonban, hogy ki tudja hozni az autót, traktorral kidöntötte a kert bezárt kapuját.

Időközben a bár tulajdonosa azonosította az elkövetőt. Kiderült, korábban az ő alkalmazottja volt. „Jogosítványa nem volt, csak mezőgazdasági vontatóra, a traktoron dolgozott nálam, ezért tudta a járást. Érthetetlenül állunk az eset előtt” – nyilatkozta Linczenbold Richárd. A helyiek szerint a balesetet okozó fiatalnak családi problémái voltak, de a tragédia okai egyelőre tisztázatlanok. A rendőrség szakértő bevonásával tovább vizsgálja a baleset körülményeit.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.