Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Halálra ítélték rendőrgyilkosság miatt

Egy bahreini bíróság halálra ítélt csütörtökön egy férfit, mert az öböl menti királyságban az év elején zajlott tüntetések idején cinkostársával megölt egy rendőrt el-Manáma egyik síiták lakta negyedében. A per másik vádlottjára életfogytig tartó büntetést szabtak ki.

MNO
2011. 09. 29. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindketten beismerték, hogy előre kitervelten gyilkolták meg a hivatását teljesítő rendőrt Szitra elővárosban, valamint „terrorista célú” csoportosulásokhoz csatlakoztak – jelentette a BNA bahreini hírügynökség.

Egy másik bíróság húsz orvosra, illetve ápolónőre rótt ki öttől 15 évig tartó börtönbüntetést, mert a vádak szerint a zavargásokat kihasználva elfoglaltak egy kórházat, az épületegyüttest felforgató tevékenységre használták, zendülést szítottak a királyságban, fegyvert és lőszereket birtokoltak illegálisan, valamint megtagadták feladataik elvégzését. Tizenhárom vádlottra 15, kettőre tíz, míg ötre egyenként ötévi szabadságvesztést szabott ki a bíróság.

A perbe fogott orvosok következetesen tagadták az ellenük felhozott vádakat. Szerintük koholt vádakról van szó, amelyek alapján büntetni akarják azokat az orvosokat, akik ápolásban részesítették a rendszerellenes megmozdulásokban részt vevő sebesült tüntetőket.

Az öbölben fekvő szigeten a hatalom a szunnita kisebbség kezében van. A februárban kezdődött tüntetések síita résztvevői a több mint kétszáz éve hatalmon lévő szunnita dinasztia jogkörének a korlátozását, a valódi alkotmányos monarchia bevezetését és a síitákat érő hátrányos megkülönböztetések felszámolását követelték. A megmozdulásokat – amelyekben legkevesebb harminc ember vesztette életét – márciusban a szaúdi hadsereg segítségével verték le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.