Hamarosan tőzsdére lép az ásványvizes cég

Október 12-én megkezdődhet a kereskedés a FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B szekciójában – közölte a társaság hétfőn. A társaság alaptőkéje 92 633 000 forint.

MNO
2011. 09. 26. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FuturAqua Nyrt. két jelentős vízhozamú, saját tulajdonú ásványvízkúttal rendelkezik, s szerződéses partnerein keresztül évi több száz millió liter ásványvízhez fér hozzá. A tőzsdei bevezetés előtt álló vállalat üzleti stratégiája elsősorban ezekre a vízkészletekre alapoz. A FuturAqua Nyrt. két éven belül nemcsak egy hagyományos palackozó üzemet, de egy zacskózókapacitást is létrehoz a tulajdonában álló építési területen – közölte a cég.

A vízkészletek nyersanyagként történő értékesítésére a FuturAqua Nyrt. hónapokon belül útjára indít egy globális vízkvóta-kereskedelmi rendszert is, amely az édesvíz nemzetközi mozgatásának alapját képezheti. A közleményben azt írják: a globális vízhiány, a romló vízminőség, az egyenetlen vízeloszlás és a dinamikusan bővülő kereslet miatt a szektorban működő vállalatok részvényei perspektivikus emelkedésnek indulhatnak, miközben a mindennapi fogyasztásra felhasználható víz ára is jelentősen emelkedhet.

A víz jelenleg nemcsak a legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszer a világon, de a leginkább félreárazott nyersanyag is, ezért az édesvíz stratégiai szerepe az elkövetkező években látványosan felértékelődhet – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.