Hamis parfümöket találtak a NAV munkatársai

Ásványvízzel álcázták a hamis parfümöt egy török kamionban.

MNO
2011. 09. 12. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzés során a 43-as főúton megállítottak egy török honosságú tehergépjárművet, amely az okmányok szerint ásványvizet vitt Törökországból Németországba. A pénzügyőrök azonban a raktérben, néhány zsugorfóliába csomagolt ásványvíz mögött több mint 44 ezer darab, különféle világmárkajelzéssel ellátott parfümöt találtak – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Az előzetes szakértői vélemény alapján az illatszerek hamisítványok, ezért a több mint 200 millió forint piaci értékű szállítmányt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók az ügyben áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – írta a NAV közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.