„Harag napját” tartanak Szíriában

A „harag napjának” keddi megrendezésére szólítottak fel szíriai demokráciapárti aktivisták, hogy tiltakozzanak Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök melletti kiállása ellen.

MNO
2011. 09. 12. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szíriai Emberi Jogi Megfigyelő Központ nevű ellenzéki csoportosulás adatai szerint egyedül hétfőn hat embert öltek meg a rendfenntartó erők az ország különböző pontjain, és kétszer ennyit letartóztattak.

A Facebookon megjelent hétfői felhívás a másnapi, Moszkva elleni tüntetésre azután jelent meg, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök kifejtette: nem szükséges további nyomást gyakorolni Damaszkuszra, és ismételten elutasította azt, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb határozatot hozzon szankciókkal sújtva az Aszad-rendszert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.