Hárman maradtak kórházban a sérültek közül

Három embert kellett kórházban tartani a kedd délutáni mikepércsi buszbaleset sérültjei közül, a legsúlyosabb állapotban a busz vezetője van, rajta több műtétet is el kell végezni <span class="content_blog_lead">–</span> mondta a debreceni Kenézy kórház szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/811055" target="_blank"><strong>• Súlyos buszbaleset Debrecennél, 28 ember szenvedett sérüléseket + Kép</strong></a>

MNO
2011. 09. 21. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentgyörgyi János ismertetése szerint a buszvezetőt éjjel megműtötték, de szerdán újabb műtét vár még rá. A férfi darabos sípcsont- és szárkapocscsonttörést szenvedett, fejsérülései nem voltak súlyosak. Rajta kívül a buszba hátulról becsapódó teherautó sofőrjét és egy, a buszon utazó fiatalt kellett a kórházban tartani, de állapotuk stabil, jól vannak tette hozzá a szóvivő.

A 47-es főút érintett szakaszán a rendőrség és a katasztrófavédelem nem sokkal hajnali 4 óra előtt részlegesen feloldotta az útzárat, a forgalom azonban csak hajnali 5 órára állt helyre. A Debreceni Rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, ez akár három év szabadságvesztéssel is büntethető mondta el Juhászné Kiss Katalin őrnagy, a kapitányság szóvivője az MTI-nek.

Kedd délután egy román rendszámú teherautó pótkocsija a sofőr hirtelen fékezése miatt nekicsapódott a vele szemben szabályosan közlekedő Volán-busznak a 47-es főúton Mikepércs és Debrecen között. A buszba egy teherautó és egy személyautó is belefutott hátulról. A balesetben 28-an sérültek meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.