Hármas robbantás az éjszakai szórakozónegyedben

Szombati híradások szerint négy ember, köztük három malajziai halt meg, közel ötvenen pedig megsebesültek egy hármas robbantásban a thaiföldi–malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

MNO
2011. 09. 17. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bangkok Biz News című lap online kiadása szerint a támadást péntek este követték el a turisták által látogatott Szungaj Kolokban, Narativat tartományban. A detonációk rövid egymásutánban követték egymást. Az első pokolgépet egy sörbárnál hozták működésbe, majd a következő – nem sokkal a rendőrség helyszínre érkezése után – 300 méterrel távolabb robbant. Végül egy közeli éttermet döntött romba a hozzátartozó épülettel együtt egy harmadik, autóba rejtett pokolgép robbanása.

Az utóbbi években egyre feszültebb a helyzet Thaiföld déli részében, ahol iszlamista szeparatisták 2004 óta Narativat, Pattani és Jala tartományok elszakadásáért harcolnak, és merényleteikben az elmúlt hét évben közel ötezer ember vesztette életét. A péntek esti robbantásokat azonban a rendőrség nem a szeparatistáknak tulajdonítja, hanem kábítószer-kereskedőknek, akik a gyanú szerint így bosszulták meg az ellenük nemrég végrehajtott rendőrségi akciókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.