Három-négy dandár hatolt be a városba

Az új líbiai hatóságok katonái keleti irányból behatoltak a még védekező Szirt városába, és nem ütköztek ellenállásba – jelentette be péntek este egy harctéri parancsnok.

MNO
2011. 09. 23. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harcosaink elfoglalták Szirt keleti kapuját, áthaladtak rajta, és két kilométerrel beljebb állásokat foglaltak el. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy bejutottunk Szirtbe kelet felől. Három-négy dandár hatolt be – mondta Ahmed Zlítani katonai vezető, aki szerint most nem találkoztak ellenállással.

Az Átmeneti Nemzeti Tanács erői három oldalról vezettek támadást a Földközi-tenger partján fekvő Szirt ellen, és eddig kétfelől – nyugatról és délről – jutottak közel hozzá, míg keleten az utóbbi négy nap alatt heves harcokat kellett vívniuk anélkül, hogy teret nyertek volna. Szirt Moammer Kadhafi szülővárosa, és a még fel nem szabadított két terület egyike. A másik Beni-Válid, egy sivatagi város.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.