Hasznosítják a főiskola egykori ingatlanait

Bérbe adta Mezőtúr önkormányzatának a Szolnoki Főiskola azokat az ingatlanokat, amelyek tavaly megüresedtek, miután az oktatási intézmény megszüntette az oktatást a városban – közölte Herczeg Zsolt polgármester.

MNO
2011. 09. 15. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezőtúrnak nagy csalódás volt, hogy a Szolnoki Főiskola az elméleti oktatás befejezése után a gyakorlati képzést is megszüntette a településen. Nyilvánvaló volt, hogy a városnak kell valamit tennie azért, hogy ezek az értékes ingatlanok ismét hasznosuljanak – mondta a fideszes polgármester.

Tájékoztatása szerint a főiskolával egyeztetve arra a megállapodásra jutottak: a Petőfi téren lévő központi épületegyüttest és a tangazdaságot bérlőként megkapják, a több tíz millió forintos üzemeltetési költség a várost terheli, de bérleti díjat nem kell fizetni. Ez az átmeneti állapot addig tart, amíg az állami tulajdonú épületek jövőbeni sorsáról Mezőtúr egyezségre nem jut a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a központi oktatási épületet a tulajdonába, míg a tangazdaságot kezelésbe kéri az államtól.

Addig is bérlőként igyekszik csökkenteni a fenntartási költségeket, és például a sportcsarnok kiadásával némi bevételhez jutni. Az elsősorban tanításra alkalmas épületeket – ismerve a kormány oktatási elképzeléseit – a jövőben a szakképzés szolgálatába kívánják állítani – tette hozzá Herczeg Zsolt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.