Hat embert ölt meg Roke + Képek

Legkevesebb hat ember halálát okozta szerdán a japán Honsú sziget délnyugati partvidékére érkezett, Roke névre keresztelt tájfun, amely súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben és termelésleállást a szigetország gyáraiban.

MNO
2011. 09. 21. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csendes-óceán felől érkező tájfun Japán középső része felé halad, s nem kíméli majd sem a fővárost, Tokiót, sem a földrengés sújtotta Fukusima prefektúrát. A ciklont kísérő szél és eső komoly gondokat okoz. A megáradt folyók megbénították a közúti közlekedést, a repülőtereken közel háromszáz belföldi járatot kellett törölni. A Toyota tizenegy gyárában leállította a termelést, míg a Mitsubishi hét üzemében áll a munka a tájfun miatt. A szakemberek nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a tájfunt kísérő hatalmas mennyiségű csapadék ne jusson be márciusi szökőárban megrongálódott Fukusima–1 atomerőmű reaktoraiba és turbinacsarnokaiba.









Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.