Hatalmas leépítésre készül a görög kormány

Legkevesebb húszezer állami alkalmazott elbocsátását tervezi a görög kormány a kiadások csökkentése jegyében.

MNO
2011. 09. 13. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint mintegy 150 állami vállalatnál számíthatnak leépítésre a dolgozók, egyebek mellett az állami televíziónál és hírügynökségnél, az államvasútnál, az athéni metrónál.

A pénzügyi tárca tervei szerint az állami vállalatok vezetőinek két héten belül el kell készíteniük egy listát, hogy kiket terveznek úgynevezett munkaerő-tartalékba helyezni, és kik mennek előre hozott nyugdíjba. A munkaerő-tartalék azt jelenti, hogy az ebbe a kategóriába kerülő dolgozók egy évig fizetésük 60 százalékát kapják, majd utána elbocsátják őket.

A leépítés a 200 ezerre tehető létszám 10 százalékát jelenti, és a pénzügyi tárca útmutatásai szerint elsősorban az adminisztratív munkaerőt kell, hogy érintse.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.