Hatalmas mennyiségű kokaint foglaltak le

Óriási mennyiségű, 2,2 tonna kokaint foglalt le a parti őrség Kolumbia délnyugati partjainál egy hajón – közölte hétfőn a dél-amerikai ország haditengerészete.

MNO
2011. 09. 13. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2200 darab egykilós csomagban megtalált kábítószer értékét 60 millió dollárra becsülték a hatóságok. A hajó, amelyen a drogot elrejtették, Panamába tartott, de a szállítmány rendeltetési helye az Egyesült Államok volt – közölte a haditengerészet. A sikeres műveletet az amerikai kábítószer-ellenes ügynökséggel (DEA) együttműködésben hajtották végre.

Kolumbia a világ első számú kokaintermelő országa. Az ENSZ becslése szerint 2010-ben 350 millió tonna kokaint csempésztek külföldre a dél-amerikai országból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.