Hatalmas összegből újul meg Székesfehérvár

Intézményeinek felújítására a tavalyinál mintegy százmillió forinttal többet, 300 milliót költ az idén a székesfehérvári önkormányzat; ebből 70 millió forintot a tanévkezdés előtt a legszükségesebb munkák elvégzésére fordítottak – mondta el hétfőn sajtótájékoztatón a város polgármestere.

MNO
2011. 09. 05. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cser-Palkovics András (Fidesz) tájékoztatása szerint a nyári felújítási munkákat a költségekkel való takarékosság és a garancia hatékonyabb érvényesítése végett az idén először a város a saját önkormányzati cégével, a Városgondnokság Kft.-vel végeztette el.

A nyári szünetben öt iskolában, három óvodában, egy bölcsődében, egy orvosi rendelőben, továbbá a városi könyvtár két tagkönyvtárában végezték el a szükséges felújításokat. Még folyik az alsóvárosi településrész közbiztonságát javító rendőrőrsnek helyet adó épület célnak megfelelő átalakítása, továbbá a közbeszerzési eljárás befejezése után hozzálátnak a Fiskális úti orvosi rendelő rekonstrukciójához, valamint a tóvárosi bölcsőde megsüllyedt szárnyának felújításhoz.

Az utóbbi munkát nem az önkormányzati cég, hanem olyan vállalkozás végzi majd, amelynek megfelelő szakemberei vannak a speciális munkára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.