Hatalmas összeget utalnak Afrikába

A Világbank a korábban odaítélt 500 millió dollárról 1,88 milliárd dollárra emeli az elmúlt 50 év legpusztítóbb szárazsága következtében éhínséggel küszködő kelet-afrikai térségnek, az Afrika szarvának nyújtandó segély összegét – jelentette be szombaton, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves rendes közgyűlése idején Robert Zoellick, a szervezet elnöke közleményben.

MNO
2011. 09. 24. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) korábban 2,4 milliárd dollárra jósolta azt az összeget, amely azonnal szükséges az éhínség által sújtott 13 millió ember megsegítésére. A Világbank 2012-ben 288 millió dollárt, 2013–2014-ben 384 millió dollárt, míg hosszabb távon mintegy 1,2 milliárd dollárt ad a térség helyzetének javítására. A Világbank közleményében arról tájékoztatott, hogy a megítélt összeget dzsibuti, etiópiai, kenyai, szomáliai és ugandai szakértők számításai alapján jelölték ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.