Hátba szúrta élettársát a nő, hét évet kapott

Jogerősen hét év börtönre ítélte emberölés kísérlete miatt a Győri Ítélőtábla kedden azt a nőt, aki tavaly januárban hátba szúrta élettársát a Veszprém megyei Kertán.

MNO
2011. 09. 13. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a nő és a férfi aznap este együtt italozott, majd szóváltás után összeverekedtek. A későbbi áldozat egy szomszédos épületbe ment át, ahol az ajtó közelében, a bejáratnak háttal ült le. Az őt követő, közepesen ittas vádlott előbb a sértett haját megmarkolva lenyomta a fejét, majd egy késsel nagy erővel hátba szúrta és távozott.

A Veszprém Megyei Bíróság a nőt első fokon hétévi börtönre ítélte, kilenc évre pedig eltiltotta a közügyektől, az ítélet ellen a vádlott enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú határozatot helybenhagyó jogerős ítélet kimondja: nincsenek a tettet enyhítő újabb körülmények, és nem a támadó magatartásának, hanem csupán a szerencsének köszönhető, hogy a penge nem ért létfontosságú szervet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.