Hatvanféle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg

A magyar dal napja társrendezvényeként sörkülönlegességek fesztiváljára is várják az érdeklődőket Nyíregyházán: péntektől vasárnapig mintegy hatvanféle sört kóstolhatnak meg az ínyencek a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely főterén.

MNO
2011. 09. 06. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a Nyíregyházi söröző elnevezésű rendezvény érdekessége, hogy hazai és nyugat-európai italkülönlegességeket egyaránt felszolgálnak majd. Nemcsak a nagy sörgyárak termékeit, hanem a kis sörfőző manufaktúrákét is. Az utóbbiak között szép számmal lesznek hazai kisvállalkozások, amelyek egyre nagyobb szerephez jutnak a piacon egyedi sörfajtáikkal, közöttük ízesítettekkel is.

A sörkóstolás pénteken és szombaton 15 órakor kezdődik, és mindkét napon éjfélig tart. Vasárnap, a magyar dal napján pedig már reggel 9 órakor kinyitnak az alkalmi sátorkocsmák. A kínált hatvanféle sört különféle méretű poharakba csapolják – kétdecisekbe is, hogy minél több különlegesség legyen megkóstolható.

A finom sörök mellé ételkülönlegességeket is kínálnak a vendégeknek, fatüzelésű kemencékben sül majd a csülök sok-sok változata, valamint a kenyérlángos, megannyi feltéttel. Jó néhány helyi specialitást is rendelhetnek a vendégek, a várost egykor újratelepítő tirpákok leszármazottai főzik és sütik meg őseik kedvenc ételeit.

A szervezők a sörfesztivál első két napján, négy-négy órás koncerttel már hangolnak a magyar dal napjára is. Pénteken és szombaton egyaránt 18 és 22 óra között az alkalmi színpadon egymást váltják majd a helyi és megyebeli zenekarok. Az alkalomhoz illően természetesen hazai slágerek előadásával szórakoztatják a sörivókat. Vasárnap aztán a magyar dal fővárosává válik Nyíregyháza, a koncertekhez a sörkülönlegességek fogyasztása teremt jó hangulatot a szórakozni vágyóknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.